Siden februar 2016 har jeg samarbeidet med ByVerkstedet, en herlig gjeng på Tøyen som arrangerer kurs og åpent verksted for sykkelreparasjoner, trearbeid og snekring for barn, unge og folk i nærmiljøet.

ByVerkstedet står blant annet bak byromsmøblene du ser på Tøyen Torg, og har åpent miniverksted i containeren hver onsdag fra kl 15-18.

Frokostseminar i verkstedet

Onsdag 19. april sto jeg ekstra tidlig opp for å delta på frokostseminar i ByVerkstedets container-verksted på Tøyen Torg. For en ekslusiv gjeng med Tøyen-ildsjeler delte jeg hvordan de kan mikroteste tekstene sine og ga oversikt over digitale verktøy som gjør arbeidshverdagen lettere, særlig for frivillige organisasjoner med lite penger og veldig varierende datakompetanse.

Last ned fremgangsmåte for mikrobrukertesting (.pdf).

Liste over gode digitale verktøy som gjør arbeidshverdagen enklere (.pdf) 

Stinn brakke og god stemning. Frokostmøte inne Byverkstedet

Tilhørerne på frokostseminaret var spesielt inviterte. Containeren rommer nemlig ikke så mange på en gang. Blant andre var Bjørnar Grønnhaug fra Felles film, Flexi Aukan som står bak Morra di og Brødhue-prosjektene, Sarah Posser som koordinerer innovasjon og nyskapning på Tøyen og rundt om i Oslo til stede, sammen med et par andre gode støttespillere.

Marit_LetnesJeg snakket om ByVerkstedets erfaringer med mikrobrukertesting og ga en liste over gode digitale verktøy som gjør arbeidshverdagen enklere.

I tillegg så snakket vi om hvordan Byverkstedet og jeg sammen har laget innholdsstrategi for nettsidene, dokumentert valgene vi har tatt i en redaktørhåndbok, og nå videreutvikler organisasjonen gjennom Tøyen Unlimited, et sosialt entreprenørskapsprogram.

Verkstedet er en av de sjeldne stedene uten nettdekning, så jeg skrev ut tipsene mine på papir og delte ut. Selv om jeg snakket om digitale tips og triks, var fysisk format og unplugged prating riktig medium for denne anledningen.

Last ned fremgangsmåten for mikrobrukertesting (.pdf).

Liste over gode digitale verktøy som gjør arbeidshverdagen enklere (.pdf) 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.