Om Marit

Hei!

Jeg heter Marit og er innholdsrådgiver. Jeg er skikkelig god på å få folk til å stramme opp innholdet på nettsidene sine.

Tid og oppmerksomhet er mangelvare i dagens samfunn. Da er det smart å kunne triksene fra dem som har lykkes med innholdet sitt, og de får du av meg. Triks jeg har sett fungere gjennom mange år i konsulentbransjen, i små og store prosjekter med utdanningsinstitusjoner, ideelle, offentlige og private virksomheter.

Det dreier seg om fokus og brukertesting.

Du kan fikse innholdet nå

Du trenger ikke å vente på et redesignprosjekt for å fikse innholdet på nettstedet ditt. Å skrive brukervennlige tekster og fjerne innhold som ikke gir verdi gjør underverker.

Alt du lærer av meg er webfaglig fundert og forskningsbasert. Backet av staten, til og med. Det er mer sexy enn det høres ut, jeg lover. Du er trygg på at rådene mine er i tråd med statens retningslinjer for klarspråk og tilgjengelig webinnhold (WCAG 2.0) og DIFIs krav til universell utforming. På vanlig, forståelig norsk.

Du får faglig ammunisjon til å skyte ned synsing fra kollegaer og ledelse, og teknikker som gjør at du unngår å bli overveldet når du redigerer tunge tekster.

Hvorfor jobbe med meg

Å undersøke og formidle hva folk tror og mener er viktig for meg. Jeg har jobbet redaksjonelt med innhold i ulike former de siste 10 årene som journalist i radio og avis.

Tidligere jobbet jeg som innholdsrådgiver hos designbyrået Netlife Research. Der jeg ble leid ut til å jobbe med brukertesting, innholdsanalyse, -produksjon og -strategi for blant andre Universitetet i Oslo, Innovasjon Norge, Høgskolen i Oslo og Akershus, Ntnu, Universitetet i Agder og Gateway College.

På siden har jeg lekt meg med digitale prosjekter med fantastiske Benedicte Raae. Vi har blant annet sammen vunnet 2. plass i DIFIs konkurranse Apps4Norge med appen «Giftinformasjon».

Sjekk LinkedIn-profilen min om du vil.

Jeg ville ha mer frihet og jobbe fra både fjord og fjell, så jeg tar nå en tre års testperiode for å se hvordan det er å bo i Molde. For tiden er jobber jeg sammen med Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA), Tribe forsikring og har et par prosjekter på frilansbasis.

I tillegg holder jeg webinar og nettbaserte kurs. Påmelding til neste kurs åpner snart.

Ellers så er jeg er glad i forskning om hvorfor og hvordan mennesker gjør som de gjør, og jeg diskriminerer ikke innen fagområder. Brukervennlighetsstudier, psykologi, nevrologi, design, teknologi, fremtidsspådommer om globale trender, ja takk! Jeg leser og deler, så du slipper.

Ta kontakt

Du kan nå meg på 907 91 609, via marit@maritletnes.no eller ved å fylle ut skjemaet under. Det er meg i den andre enden, og jeg gleder meg til å høre fra deg.