Om Marit

Så kjekt at du stakk innom!

Jeg heter Marit og er innholdsrådgiver. Jeg er skikkelig god på å få folk til å stramme opp innholdet på nettsidene sine.

Tid og oppmerksomhet er mangelvare i dagens samfunn. Vær grei med kundene dine. Vær brukervennlig.

Sammen kan vi lage godt og effektivt innhold. Tekster, foto og illustrasjoner som leser og søkemotorer forstår og liker.  Innhold som skaper tillit, overtaler, selger og konverterer.

Jeg har mange års erfaring fra konsulentbransjen, fra små og store prosjekter med utdanningsinstitusjoner, ideelle, offentlige og private virksomheter. Og kanskje jeg kan hjelpe deg?

Du kan fikse innholdet nå

Gode nyheter! Du trenger ikke et fullt redesign for å gjøre et nettsted mye bedre. Å skrive brukervennlige tekster og fjerne verdiløst innhold kan gjøre underverker.

Alt du lærer av meg er webfaglig fundert og forskningsbasert. Backet av staten, til og med. Det er mer sexy enn det høres ut, jeg lover. Du er trygg på at rådene mine er i tråd med statens retningslinjer for klarspråk og tilgjengelig webinnhold (WCAG 2.0) og DIFIs krav til universell utforming. På vanlig, forståelig norsk.

Hvorfor jobbe med meg

Å undersøke og formidle hva folk tror og mener er viktig for meg. Siden 2004 har jeg vært medlem av en eller annen redaksjon, enten det er radio, avis, tidsskrift eller webredaksjon. Jeg er kronisk nysgjerrig og elsker å finne ut hva andre folk tenker og gjør.

Som innholdsprodusent vil jeg gjerne vite om det jeg lager har effekt. Tall og statistikk gir en liten del av et stort bilde, mens brukertesting gir konkrete svar hva folk forventer, føler og hvorfor de blir frustrerte.

Når du jobber med meg får du faglig ammunisjon til å få slutt på synsing og teknikker som gjør at du unngår å bli overveldet når du redigerer tunge tekster.

Tidligere jobbet jeg som innholdsrådgiver hos designbyrået Netlife Research. Der jeg ble leid ut til å jobbe med brukertesting, innholdsanalyse, -produksjon og -strategi for blant andre Universitetet i Oslo, Innovasjon Norge, Høgskolen i Oslo og Akershus, Ntnu, Universitetet i Agder og Gateway College.

På siden har jeg lekt meg med digitale prosjekter med fantastiske Benedicte Raae. Vi har blant annet sammen vunnet 2. plass i DIFIs konkurranse Apps4Norge med appen «Giftinformasjon».

Jeg ville ha mer frihet og jobbe fra både fjord og fjell, så jeg tar nå en tre års testperiode for å se hvordan det er å bo i Molde. Her samarbeider jeg med den dyktige gjengen i AN:NA Design. For tiden jobber jeg med Tribe forsikring og har et par prosjekter på frilansbasis.

Sjekk LinkedIn-profilen min om du vil.

I tillegg holder jeg webinar og nettbaserte kurs. Påmelding til neste kurs åpner snart.

Ellers så er jeg er glad i forskning om hvorfor og hvordan mennesker gjør som de gjør, og jeg diskriminerer ikke innen fagområder. Brukervennlighetsstudier, psykologi, nevrologi, design, teknologi, fremtidsspådommer om globale trender, ja takk! Jeg leser og deler, så du slipper.

Ta kontakt

Du kan nå meg på 907 91 609, via marit@maritletnes.no eller ved å fylle ut skjemaet under. Det er meg i den andre enden, og jeg gleder meg til å høre fra deg.