Om Marit

Foto av Marit Letnes

Hei, så kjekt at du stakk innom!

Jeg heter Marit, og jobber som innholdsrådgiver. Du kan få hjelp av  meg til å stramme opp innholdet på nettsidene dine, sånn at det er lettere å finne og forstå for mennesker og søkemotorer.

Bevistbasert jobbing med nettkommunikasjon er min greie.

Jeg har en mastergrad i litteraturformidling fra UiO, og har allergi mot å skrive og lese ting som kaster bort tiden min. Åresvis med intensivt tekstkonsum og redaksjonsjobbing har ført til et velutviklet bullshitfilter. Du kan få hjelp av meg til å finne og komme til poenget.

For tid og oppmerksomhet er mangelvare i verden i dag. Ha empati og vær grei med de kundene/gjestene/brukerne du har. Gi dem det de vil ha, der de vil ha det, når de vil ha det. Om det er foto, video, en kort tekstsnutt, en visuell trinn-for-trinn-oppskrift eller en velskrevet prosatekst finner vi ut av sammen.

Sammen vi lager godt og effektivt innhold. Snakk med, og test på, målgruppene dine. Der møter du helt normale, ekte, irrasjonelle folk med dårlig tid og lav stresstoleranse. De har behov de vil fylt, og forlater deg hvis de ikke finner noe som er viktig for dem.

Vi antar ofte at  besøkende har den samme kunnskapen og tenker på samme måte som oss. Så bruker vi Google Analytics og tilbakemeldinger fra fagfeller for å evaluere. Men vi må ut av våre egne bobler for å lage effektive og menneskevennlige løsninger.

«The worst way to design a website is to get five smart people in a room drinking lattes and posting post-it notes»

@gerrymcgovern,

Gerry Mcgovern er en av mine faglige helter innen brukervennlighet/UX/kundeopplevelse/kommunikasjon. Vi må forbi kreative prosesser og lappefester i workshoper. Brukertesting er den digitale alderens gullgraving.

Hvorfor jobbe med meg

Jeg har jobbet i mange år med små og store prosjekter med utdanningsinstitusjoner, ideelle, offentlige og private virksomheter. Når du jobber med meg får du faglig ammunisjon til å få slutt på synsing og teknikker som gjør at du unngår å bli overveldet når du redigerer tunge tekster.

Å undersøke og formidle hva folk tror og mener er viktig for meg. Siden 2004 har jeg vært medlem av en eller annen redaksjon, enten det er radio, avis, tidsskrift eller webredaksjon. Jeg er kronisk nysgjerrig og elsker å finne ut hva andre folk tenker og gjør.

Tidligere jobbet jeg som innholdsrådgiver hos designbyrået Netlife Research. Der jeg ble leid ut til å jobbe med brukertesting, innholdsanalyse, -produksjon og -strategi for blant andre Universitetet i Oslo, Innovasjon Norge, Høgskolen i Oslo og Akershus, Ntnu, Universitetet i Agder og Gateway College.

Jeg ville ha mer frihet og jobbe fra både fjord og fjell, så jeg tar nå en tre års testperiode for å se hvordan det er å bo i Molde. Her samarbeider jeg med den dyktige gjengen i AN:NA Design. For tiden jobber jeg med Tribe forsikring og har et par prosjekter på frilansbasis.

På siden har jeg lekt meg med digitale prosjekter med fantastiske Benedicte Raae. Vi har blant annet sammen vunnet 2. plass i DIFIs konkurranse Apps4Norge med appen «Giftinformasjon».

Sjekk LinkedIn-profilen min om du vil.

I tillegg holder jeg webinar og nettbaserte kurs. Påmelding til neste kurs åpner snart.

Ta kontakt

Du kan nå meg på 907 91 609, via marit@maritletnes.no eller ved å fylle ut skjemaet under. Det er meg i den andre enden, og jeg gleder meg til å høre fra deg.

One reply on “Om Marit”

Kommentarer er stengt.